Întâlnire la Prefectură cu secretarii primăriilor din județ

0
58

Secretarii primăriilor din judeţ şi specialiştii agronomi au participat luni şi marţi la întruniri organizate de Serviciul Juridic al Prefecturii Botoşani în care s-a discutat legislaţiei referitoare la fondul funciar.
Pe 6 decembrie a expirat termenul prevăzut de Legea 231/2018 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar 18/1991, prin care cetăţenii puteau solicita clarificarea situaţiei juridice a terenurilor aferente caselor de locuit şi anexelor gospodăreşti şi curtea şi grădina din jurul acestora, precum şi a terenurilor aferente locuinţelor care nu au fost cooperativizate prin constituirea/ reconstituirea dreptului de proprietate. Astfel că dosarele depuse de botoşăneni în acest sens pot fi operate de specialiştii agronomi din primării şi ulterior înaintate comisiilor locale de fond funciar, care trebuie să verifice veridicitatea documentelor.
Specialiştii Prefecturii le-au transmis reprezentanţilor primăriilor prezenţi la întrunire ce trebuie să conţină dosarele şi cum să fie verificate.
De asemenea, membrii colectivului tehnic al Comisiei Judeţene de Stabilire a Dreptului de Proprietate Privată (CJSDPP) au solicitat urgentarea punerilor în posesie în cazurile în care există sentinţe/decizii definitive ale instanţelor precum şi în cazurile în care cererile au fost aprobate de CJSDPP Botoşani, în interesul proprietarilor.
La întruniri au participat şi directorii Direcţiei Agricole precum şi reprezentanţii Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.