Cele 150.000 de teste de de salivă pentru depistarea infecției cu coronavirus care au fost repartizate Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani vor fi distribuite elevilor în cursul acestei săptămâni, a declarat, luni, inspectorul școlar general Ada Macovei, transmite Agerpres.

Testele de salivă au fost deja repartizate unităţilor de învăţământ, însă vor ajunge la elevi după minivacanţa de 1 Decembrie.

„Testele vor fi predate elevilor în cursul acestei săptămâni, joi şi vineri, iar copiii vor fi testaţi acasă, în familie. Ca întotdeauna, ne bazăm pe responsabilitatea părinţilor de a nu-şi trimite copiii bolnavi la şcoală, cel puţin din două motive: copiii bolnavi nu dau randament şcolar, iar boala se poate agrava. Trebuie să primeze interesul copiilor şi dreptul la sănătate al tuturor, chiar fără a menţiona posibilitatea de transmitere, în cazul bolilor contagioase, cum este şi cazul de faţă”, a declarat Macovei.

Inspectorul general al ISJ a dat asigurări că autorităţile din educaţie vor face tot posibilul „pentru a menţine şcolile deschise şi sigure, iar asta înseamnă personal şi elevi sănătoşi”.

Sursa: Realitatea de Botosani