Începând de mâine municipiul Botoşani va avea parcări cu plată

0
41

Începând de mâine dimineaţă la ora 08.00 municipiul Botoşani va avea parcări cu plată.

Regulamentul de administrare a parcărilor cu plată şi măsurile aplicate în cazul maşinilor parcate neregulamentar a fost aprobat la finele lunii noiembrie a anului trecut, dar punerea în aplicare a acestuia a durat aproape un an. La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi şi ajung până la 100 de lei pe lună.

Cei care vor opta pentru plata prin SMS, vor plăti 0,35 de euro pentru o oră (aproximativ 1,82 de lei pe oră). Pentru aceasta, este necesar un mesaj la numărul 7420, în textul mesajului urmând a fi trecut codul 293 urmat de numărul maşinii. Persoanele care optează pentru plata cu cardul trebuie să ceară de la Eltrans clarificări suplimentare.

Programul parcărilor cu plată va fi zilnic, între orele 8.00 – 18.00, sâmbătă şi duminică parcările fiind la liber. Victor Ivănescu, director general al Eltrans, a anunţat că această săptămână va fi de informare şi nu se va trece la blocarea roţilor maşinilor ai căror proprietari nu vor plăti. Măsura ridicării maşinilor parcate neregulamentar a fost amânată, dat fiind faptul că maşina dotată cu utilajul de ridicare nu este funcţională.

Potrivit directorului Eltrans, 20% din totalul încasărilor lunare în parcările cu plată va ajunge la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.