Trei mistreți cu pestă porcină africană găsiți în ultimele zile în apropierea graniței cu Ucraina. La sfârșitul săptămânii trecute, la o partidă de vânătoare pe raza comunei Ibănești au fost împușcați zece mistreți iar două dintre ei aveau pestă porcină africană.

În cursul zilei de ieri, într-o pădure din comuna Pomârla a fost găsit un porc mistreț. În urma analizelor făcute la laboratorul din Suceava s-a confirmat pesta porcină africană.

„A fost aceeași procedură, DSV, DSP, SGA și Mediu au fost la fața locului pentru stabilirea locației unde se face groapa respectivă, s-a stabilit locația, s-a făcut groapa, s-au recoltat probe, s-a băgat porcul mistreț, s-a ars și s-a acoperit. Probele s-au trimis la Suceava. Astăzi am primit rezultatul de pozitivitate pe pestă porcină africană. Nu îl considerăm un nou focar. În plus, avem confirmarea la cei doi porci mistreți împușcați”, a precizat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botoșani.

În comuna Pomârla s-a confirmat pesta porcină la patru porci domestici din două gospodării. Toți cei patru porci au fost incinerați.

Articolul precedentPrins la volan deși avea permisul suspendat
Articolul următorBărbați cercetați în libertate după o tentativă de jaf