Încă un mistreț cu PPA descoperit la granița cu Ucraina VIDEO

0
43

Trei mistreți cu pestă porcină africană găsiți în ultimele zile în apropierea graniței cu Ucraina. La sfârșitul săptămânii trecute, la o partidă de vânătoare pe raza comunei Ibănești au fost împușcați zece mistreți iar două dintre ei aveau pestă porcină africană.

În cursul zilei de ieri, într-o pădure din comuna Pomârla a fost găsit un porc mistreț. În urma analizelor făcute la laboratorul din Suceava s-a confirmat pesta porcină africană.

„A fost aceeași procedură, DSV, DSP, SGA și Mediu au fost la fața locului pentru stabilirea locației unde se face groapa respectivă, s-a stabilit locația, s-a făcut groapa, s-au recoltat probe, s-a băgat porcul mistreț, s-a ars și s-a acoperit. Probele s-au trimis la Suceava. Astăzi am primit rezultatul de pozitivitate pe pestă porcină africană. Nu îl considerăm un nou focar. În plus, avem confirmarea la cei doi porci mistreți împușcați”, a precizat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botoșani.

În comuna Pomârla s-a confirmat pesta porcină la patru porci domestici din două gospodării. Toți cei patru porci au fost incinerați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.