Fostul șef al IPJ Botoșani este nevinovat: “Mă voi strădui ca turnătorii să răspundă”

0
49

Cristian Cucoreanu, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, a scăpat de toate acuzațiile privind abuzul în serviciu, fals și uz de fals.

Anchetatorii nu au putut proba faptele pentru care l-au ridicat pe comisarul șef Cristian Cucoreanu din sediul IPJ, în mai 2015. După ce a scăpat de toate acuzațiile, Cucoreanu a avut o reacție dură la adresa celor care au făcut denunțul la DNA.

“Cred că în România, această Constituție trebuie respectată și plecând de la art. 16 – „nimeni nu este mai presus de lege”, sper și mă voi strădui ca turnătorii din acest dosar, care au pus pe piste false organele statului, să răspundă! Mă refer aici atât la turnătorii oficiali din dosar cât și la cei neoficiali, care se cred anonimi și cerșesc acum locuri pe la politicienii botoșaneni sau prelungiri de activitate în funcții publice. Toată lumea mă întreabă, „De ce s-a întâmplat asta?”…  Este cert, că jigodiile care au orchestrat această mizerie, au un singur crez – BANUL, iar ei nu-l puteau obține fără înlăturarea mea. În Poliție poți face carieră (să ocupi funcții), dar nu poți să faci și bani, iar dacă le faci pe amândouă, atunci e clar că nu le poți face respectând legea. Eu mă rog,  ca Dumnezeu să le dea după suflet și minte, tuturor care au legătură cu acest dosar și după cum au știrbit, adevărul, onoarea și demnitatea”, a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea Dorohoiană, Cristian Cucoreanu.

Pe data de 5 mai 2015, procurorii DNA Suceava au descins la sediul IPJ Botoșani, făcând un număr de șapte percheziții. După aproximativ două ore, Cristian Cucoreanu, șeful de atunci al IPJ Botoșani, a fost dus la audieri la sediul DNA Suceava. A fost acuzat de abuz în serviciu iat ancheta procurorilor DNA a vizat modul în care a fost numit în funcţia de ofiţer la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, inspectorul principal Cristian Şuhan. Totul a pornit de la un ofițer al IPJ Botoșani care ulterior a încercat să ocupe funcția de șef al acestei instituții.

În 2017, Cristian Cucoreanu a scăpat de acuzația de abuz în serviciu iar la începutul acestui an, anchetatorii au decis că fostul șef al IPJ Botoșani nu a comis nicio infracțiune și că este nevinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.