FLĂMÂNZI. Se investesc peste 10 milioane de euro în rețele prin care nu va curge apa

0
38

Orașul Flămânzi se confruntă de ani buni cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă iar veștile nu sunt prea bune. Conducta realizată în perioada comunistă este subdimensionată și este într-o stare avansată de degradare, pierderile fiind uriașe.

Consiliul Județean Botoșani împreună cu Nova Apaserv au realizat un proiect cu fonduri europene, în valoare de 102 milioane euro, care se apropie de final și care a vizat printre altele extinderea reţelelor de apă şi canalizare în zona Flămânzi-Frumușica. În total, peste 60 de kilometri de rețea apă și peste 60 kilometri rețea canalizare. Potrivit reprezentanților Nova Apaserv, stadiul lucrărilor este la 80% iar până la finalul anului se va ajunge la 100%.

Problema este că nici în acest moment, oamenii care locuiesc la blocurile din Flămânzi nu au apă la robinete. În momentul în care se vor branșa încă 10.000 de utilizatori, sistemul nu va fi funcțional nici măcar primăvara și toamna.

„Până acum erau probleme mari în special în iulie și august. Acum suntem în iunie iar cei care locuiesc la blocuri nu au apă. S-au branșat mai multe localități din această conductă care nici așa nu făcea față iar acum orașul Flămânzi a rămas fără apă. Oamenii sunt foarte nemulțumiți, vin la primărie dar problema nu ține de noi ci de Consiliul Județean și Nova Apaserv”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Oamenii din Flămânzi intenționează să organizeze un protest în fața Consiliului Județean și speră că se va găsi o soluție.

Reprezentanții Nova Apaserv spun că problema alimentării cu apă a orașului Flămânzi se va rezolva în momentul în care se va accesa un nou proiect cu finanțare europeană. Este vorba de un proiect de 160 de milioane de euro care vizează și o nouă conductă de alimentare cu apă de la Botoșani LA Flămânzi.

„În sezonul cald, știu că sunt probleme. Pe următoarea fazei de investiții vom veni cu o nouă aducțiune, care va fi redimensionată, astfel încât să ducem un debit suficient în zona Flămânzi-Frumușica. În prezent se află în procedură de evaluare, este blocată de niște contestații. Este în procedura de atribuire a contractului de asistență tehnică, proiectare și supervizare lucrări. Sperăm ca vara asta să se dea un rezultat. Valoarea proiectului este de aproximativ 160 de milioane de euro. În orașele Bucecea, Ștefănești, Săveni și Darabani se vor realiza rețele de apă-canalizare și stații de epurare. Se va realiza conducta de la Botoșani la Flămânzi și reabilitarea sistemului de la Prut, redimensionarea aducțiunilor Ștefănești – Trușești, reabilitări de rezervoare, stații de pompare”, a spus Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.