Asociația crescătorilor de ovine și caprine Moldoovis va organiza sâmbăta viitoare balul fermierilor, un eveniment la care vor participa aproximativ 300 de persoane. Fermierii vor fi premiați pentru activitatea din ultimul an după care vor asista la un spectacol folcloric.

De organizarea evenimentului se ocupă Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis. El spune că la ediția de anul acesta a invitat mai mulți profesori universitari de la Iași precum și reprezentanții Ministerului Agriculturii.

“Acest eveniment este așteptat de fermieri. La ediția de anul acesta vor fi prezente aproximativ 300 persoane. În afara fermierilor, am invitat reprezentanții Ministerului Agriculturii, profesori universitari de la USAMV Iași, parlamentari. Vom avea un program artistic cu Plăieșii din Republica Moldova, Fetele din Botoșani, Fanfara de la Vaslui și Ansamblul Doina Costeștilor. Vom avea o premiere a fermierilor care au efectivele cele mai valoroase de oi karakul. Sunt sponsori care vor premia câțiva fermieri din sectorul vegetal”, a spus Ionică Nechifor.

La ediția de anul acesta vor participa fermieri din județele Iași, Suceava și Vaslui. Aceștia sunt crescători de oi karakul și și-au manifestat dorința de a participa deoarece în niciun alt județ din Moldova nu se organizează un bal al fermierilor.

“Vor veni și crescătorii de oi din celelalte județe ale Moldovei. Din Iași, Suceava, Vaslui. și-au manifestat dorința de a participa. Ei sunt membri ai Asociației Moldoovis”, a mai spus Ionică Nechifor.

Articolul precedentBotoșănenii vor plăti mai puțin pentru apa de la robinet
Articolul următorDosar penal pentru conducere fără permis