FC Botoșani – Dinamo. Costel Enache: Mi-aș dori să fie un meci de luptă

0
17

FC Botoșani și Dinamo se vor întâlni mâine seară pe stadionul Municipal. Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, se așteaptă la un meci de luptă și consideră că nu există o favorită.

De altfel, tehnicianul botoșănean consideră că în meciurile de Liga 1 nu prea mai sunt favorite deoarece majoritatea echipelor sunt de aceeași valoare.

„Suntem două echipe care nu trecem printr-o perioadă foarte bună, avem ceva de demonstrat, avem răni, avem orgolii rănite. E clar că lupta asta va fi foarte echilibrată și cu mult mai multe argumente decât punctele puse în joc. Mi-aș dori să fie un meci de luptă pentru că e condiția de bază cu care putem câștiga. Nu cred că e momentul să facem economie de energie. Trebuie să fim implicați, toți cei din club. E o situația delicată și e nevoie de energia fiecăruia dintre noi. În ultima perioadă ați observat un echilibru foarte mare în campionatul nostru. Este imposibil să spui cine va câștiga un joc. Echipele sunt destul de echilibrate. Sper ca noi să fim bucuroși. Sunt jocuri destul de intense. Ca raport de joc nu suntem departe de campionatul Belgiei. Acolo sunt trei echipe foarte bune care ridică cotă. Poate nu suntem foarte spectaculoși dar nici nu consider campionatul României foarte slab”, a spus Costel Enache.

„Nu a putut face mari modificări”

Costel Enache nu consideră că noul tehnicianul al formației Dinamo poate schimba foarte multe în jocul echipei. El se așteaptă ca Niculescu să-i pregătească unele surprize dar spune că este pregătit.

„Nu a putut face mari modificări. În trei-patru antrenamente nu poți să modifici un model de joc. Cred că merge pe o oarecare continuitate. Sunt ceva schimbări, multe la faze fixe, o abordare mai pragmatică. Ne așteptăm să fie ceva surprize în timpul meciului. Ar putea schimba sistemul de joc. Să joace cu doi atacanți. Ar putea fi o mare problemă pentru noi, abordarea ar trebui să fie diferită. Nu asta trebuie să fie grija noastră ci modul nostru de organizare, de implicare, atitudinea, dorința, responsabilitatea. Indiferent ce pregătește adversarul, putem echilibra și trece peste”, a precizat Costel Enache care mizează pe sprijinul publicului:

„Mare lucru nu avem în plus față de ei. Putem avea publicul, dorința de revanșă, jocurile bune de acasă din ultimul an. Ar trebui să ne dea încredere și o abordare mai de luptă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.