Peste 4000 de oameni au venit să vadă pe FC Botoșani în meciul cu Astra. După începutul bun de campionat și jocul spectaculos de la Craiova, botoșănenii sperau să vadă o victorie a favoriților. Antrenorul Costel Enache a fost total neinspirat în partea secundă, unii dintre jucători au evoluat sub așteptări iar în aceste condiții FC Botoșani nu putea obține mai mult de un punct.

Începutul meciului a fost unul modest, fără ocazii la cele două porți. La prima șansă de gol, FC Botoșani a reușit deschiderea scorului. În minutul 11 Hervin Ongenda, fostul jucător de la PSG, a șutat fără preluare din marginea careului și l-a învins pe goalkeeperul formației Astra.

Un minut mai târziu, grecul Soiledis este aproape să marcheze de la 25 de metri dar mingea lovește bara. Replica oaspeților vine în minutul 19 când Alibec pătrunde în careu, șutează dar Pap respinge. În minutul 28, Alibec șutează din marginea careului dar Pap respinge spectaculos.

În minutul 39, Astra reușește egalarea prin Bejan care a profitat de o gafă a portarului Eduard Pap și a fundașului George Miron.

La pauză, FC Botoșani – Astra 1-1.

Începutul reprizei secunde a fost modest, la fel ca în prima parte, cu două echipe mai preocupate să nu primească gol decât să marcheze.

În minutul 53, Enache îl scoate pe Roman II și îl trimite pe teren pe Chitoșcă. Cinci minute mai târziu, a ieșit Roșu și a intrat Moise la Astra. În minutul 62, Golofca recuperează o minge, pătrunde în careu, îi pasează lui Roman I dar acesta nu reușește să șuteze pe poartă din centrul careului.

În minutul 63, Hervin Ongenda iese în aplauzele publicului. El este înlocuit cu Enriko Papa, un  jucător defensiv. FC Botoșani joacă fără un vârf de careu și se pare că antrenorul Costel Enache este mulțumit cu un punct.

În minutul 71 Alibec părăsește terenul iar în locul lui intră Buș, fostul golgheter al FC Botoșani. Șapte minute mai târziu, Enache îl scoate și pe Golofca și îl trimite pe teren pe croatul Brekalo. Măldărășanu face și el ultima schimbare, iese Llullaku și intră Begue.

În minutul 82, Colțescu îl elimină pe Dumitraș. Fundașul dreapta al FC Botoșani a văzut direct cartonaș roșu pentru un fault la mijlocul terenului. Brekalo are șansa golului pe final dar goalkeeperul oaspeților respinge de pe linia porții.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 iar FC Botoșani are șase puncte în patru etape.

Articolul precedentBotoşăneni amendaţi pentru deşeuri aruncate la întâmplare
Articolul următorFC Botoșani – Astra 1-1. M. Măldărășanu: „În seara asta am câștigat un punct. Poate Botoșaniul ar fi meritat mai mult”