Eșec total al Zonei Metropolitane Botoșani. Milioane de lei cheltuite pentru un singur proiect în șapte ani

0
62

Zona Metropolitană Botoșani a fost înființată în decembrie 2011 și a început să funcționeze în martie 2012. Potrivit site-ului oficial al Zonei Metropolitane Botoșani, în șapte ani s-a realizat un singur proiect.

Este vorba de achiziția pe Bursa Română de Mărfuri a energiei electrice pentru municipiul Botoșani, orașul Bucecea și comunele Bălușeni, Curtești, M. Eminescu, Răchiți, Roma, Stăuceni și Vlădeni. Văzând că tot plătesc cotizații și nu se implementează niciun proiect, primarii comunelor Mihai  Eminescu, Stăuceni și Răchiți au decis să iasă din zona metropolitană. A rămas în schimb municipiul Botoșani care anual plătește o cotizație de peste 2 milioane de lei.

„O să vă întreb la modul foarte cinstit, dacă avem așa mare grijă de banul public, de ce dăm două milioane și ceva de lei, pe an, la zona metropolitană”, a afirmat primarul Flutur în ultima ședință de CL.

Primarul municipiului Botoșani a recunoscut în ultima ședință de Consiliu Local că s-a  făcut o înțelegere politică astfel încât această zonă metropolitană să fie condusă în continuare de Florin Egner și să fie controlată de către social democrați.

„Eu știu și pe mine nu mă întoarceți foarte repede. Înțelegerea pe zona metropolitană… Am spus ok, rămâne așa. Dar v-am împuternicit în ultimii trei ani, pe înțelegere, ca să-i meargă domnului Egner bine acolo. Să decideți dumneavoastră. Nu am semnat nicio hârtie care m-ar putea incrimina. Ați făcut acolo un cuib frumos. Hai să mergem înainte și să nu mai dezvoltăm subiectele astea. V-am împuternicit pe dumneavoastră și câte s-au făcut și s-au semnat acolo…”, a mai spus primarul.

Viceprimarul Cosmin Andrei a părut surprins de afirmațiile primarului Flutur și a anunțat că nu mai vrea să fie responsabil de zona metropolitană.

“Am acceptat propunerea dumneavoastră. Mi-ați explicat că puteți fi într-un conflict de interese deoarece sunteți ordonator de credite. Înțeleg că m-ați păcălit. Nu voi mai accepta să fiu în numele dumneavoastră. Semnați dumneavoastră. Asta a fost înțelegerea. Să înțeleg că m-ați păcălit?”, a fost replica viceprimarului Cosmin Andrei.

În timp ce primarul Flutur și viceprimarul Cosmin Andrei par să fi intrat într-o bătălie electorală, peste 20 de miliarde de lei vechi din bugetul municipiului Botoșani pleacă anual către zona metropolitană iar rezultatele sunt aproape zero. Cu acești bani s-ar fi putut realiza multe alte probleme ale municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.