Elevi premiați pe scenă la Zilele orașului Flămânzi

0
55

Manifestările dedicate Zilelor orașului Flămânzi au continuat duminică, la baza sportivă din localitate. Peste 2000 de oameni au venit să se distreze și să asiste la spectacolul organizat de Primăria și Consiliul Local Flămânzi.

Prima zi a fost dedicată acțiunilor culturale. A fost o lansare de carte și un simpozion cu tema „Străbuni și urmași – luptători pentru făurirea și apărarea țării”. A doua zi, a fost programat un spectacol în care cap de afiș au fost Maria Dragomiroiu și Nicu Paleru. În timpul spectacolului, Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, a urcat pe scenă și i-a invitat pe cei mai buni elevi ai Liceului Nicolae Bălcescu din localitate și i-a premiat pentru rezultatele obținute în precedentul an școlar. Au fost patru absolvenți de clasa a VIII-a și patru absolvenți de clasa a XII-a care au primit câte un premiu din partea edilului.

„Anul acesta am avut opt copii premiați. Sperăm să devină o tradiție. Încercăm în fiecare an să le oferim câte un mic premiu absolvenților de clasa a VIII-a și a XII-a care au avut cele mai bune rezultate. În plus, primii doi absolvenți de clasa a XII-a primesc câte o bursă anulă de 3600 lei pentru a merge mai departe la facultate. Avem aproximativ 1500 de elevi la liceul din Flămânzi și vrem să-i stimulăm să obțină rezultate cât mai bune la învățătură. Sunt copii foarte buni care provin din familii care nu au posibilități financiare iar acești bani îi ajută. Avem mulți copii din Flămânzi care sunt studenți la Facultatea de Medicină. Condiția este să nu aibă restanțe la facultate, pentru a putea beneficia de aceste burse. Din ceea ce văd, oamenii se simt foarte bine și asta contează. Acești cetățeni contribuie prin taxe și impozite locale iar noi încercăm să le întoarcem acest efort”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.