Incidentul grav a avut loc la finele săptămânii trecute, iar victimă este o fată de 14 ani din Botoșani. Agresorul care are 24 de ani se află deja în spatele gratiilor.

S-a întâmplat vineri 27 ianuarie 2023, în comuna Trușești din județul Botoșani. Adolescenta a ieșit de la școală și s-a deplasat către o pizzerie din localitate pentru a-și cumpăra de mâncare. Era însoțită de fratele ei, scrie Botoșăneanul.

La un moment dat, când se afla în incinta localului a fost abordată de H.F.C., un tânăr de 24 de ani din aceeași localitate. El i-ar fi reproșat pe un ton agresiv că nu-i răspunde la telefon. A tras-o de haine cu forța în toaletă, unde a început să o amenințe. Fata ar fi fost imobilizată, bărbatul începând să o sărute și să o atingă.

I-a dat jos pantalonii parțial, moment în care în toaletă ar fi intrat alte persoane care au început să strige la el.

H.F.C. ar fi părăsit toaleta la acel moment, iar fata a plecat la rândul ei din local. Seara i-a povestit prietenului ei ce a pățit, iar acesta a sunat la 112.

„Tânărul de 24 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de hărțuire și agresiune sexuală”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, decizia fiind luată de instanța de la Judecătoria Botoșani.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în dosarul de urmărire penala cu privire la inculpatul H.F.C. În baza dispoziţiilor din Codul procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,agresiunea sexuală”, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.01.2023 până la data de 27.02.2023”, se arată în sentință.

Judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins solicitarea formulată prin avocat pentru arest la domiciliu.

Adolescenta s-ar afla și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani după ce ar fi avut mai multe plecări voluntare de acasă și un comportament inadecvat vârstei.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentMomentul în care Tristan Tate strecoară un bilet unei jurnaliste – incredibil ce scria pe hârtie! DETALIUL făcut public acum
Articolul următorElevii, puși în gardă de polițiști despre cum să treacă peste pericole