Deputat PNL: A existat o politică națională de a menține Moldova în sărăcie, mai ales atunci când PSD-ul este la guvernare

0
43

Moldova nu are nicio autostradă și nici nu sunt șanse prea mari să se realizeze o investiție majoră în infrastructura rutieră, în următoarea perioadă. Deputatul PNL Cristian Achiței, susține că Moldova a fost ținută intenționat în sărăcie.

În același timp, deputatul botoșănean recunoaște că este și o problemă a parlamentarilor din zona Moldovei care nu au susținut un proiect major.

„Cred că a existat o politică națională de a menține Moldova într-o stare de sărăcie, mai ales atunci când PSD-ul a fost la guvernare. Drumul Iași – București nu s-a făcut pe vremea PSD-ului. Dacă nu îl aveam, cred și acum făceam 10 ore până la București. A fost și o lipsă de solidaritate, care există și acum, a tuturor parlamentarilor din Moldova, de a susține cu prioritate un proiect major. Cei de la Bacău vor autostrada Bacău – Brașov. Cei din Vaslui vor ca autostrada de la București să treacă prin Vaslui – Iași. Se aude și de autostrada nordului, Satu Mare – Suceava. Se oprește la Suceava. Nu mai vine la Botoșani. Cei de la guvernare vor profita de chestia asta. Trebuie să existe unul-două proiecte majore pe care să le susținem cu toții”, a spus deputatul Cristian Achiței.

Cât privește autostrada Iași – Tg. Mureș, șanse să se realizeze în următorii ani sunt foarte mici.

„Băieții de la guvernare au constatat că nu pot face autostrada Iași – Tg. Mureș și au împărțit-o în două. Facem tronsonul de autostradă Pașcani – Iași – Ungheni pe parteneriat public privat… Ei își bat joc de noi. Nu avem nicio autostradă în Moldova, o facem pe tronsonul unde există drumul Roman – Tg. Frumos – Iași și o facem în parteneriat public privat ca să punem taxă. O să intrăm pe această autostradă care duce de nicăieri spre nicăieri și mai plătim și taxă. Pe noi ne interesează tronsonul Pașcani – Tg. Neamț – Ditrău – Tg Mureș, să putem trece munții. La Iași putem circula”, a mai spus deputatul Cristian Achiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.