Consiliul Județean împarte 28 de milioane de lei la 78 de primării

0
43

Bugetul județului va fi supus spre aprobare joi, în cadrul unei ședințe extraordinare. După mai multe runde de discuții, șefii Consiliului Județean au finalizat bugetul pe 2019, un buget mai mare față de anul trecut dar care tot este insuficient.

Costică Macaleți, președintele Consiliului Judetean, este convins că majoritatea primarilor vor fi nemulțumiți de banii pe care îi vor primi și asta deoarece sumele solicitate sunt mult mai mari decât suma totală care va fi împărțită.

“Forma finală a bugetului va trece joi prin votul consilierilor județeni, într-o ședință extraordinară. Sumele cerute de primării sunt de câteva sute de ori mai mari decât are la dispoziție Consiliul Județean. Recomandarea pe care am făcut-o a fost să-și asigure bugetele de funcționare. Am prins într-un capitol separat partea de dezvoltare și infrastructură. Vor primi sumele și le vor repartiza ei. Pot să facă unul sau mai multe obiective”, a spus Costică Macaleți.

În total, se împart 28 de milioane de lei la 78 de primarii iar cei mai mulți bani se alocă pentru cheltuielile de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.