Botoșăneanul Manuel Stoica s-a clasat pe 5 la Campionatul Mondial de lupte

0
40

Doi botoșăneni au făcut parte din lotul României pentru Campionatul Mondial de lupte, competiție care s-a desfășurat în  perioada 2 – 8 iulie 2018 la Zagreb. Este vorba despre Anton Adrian Daniel (LPS Botoșani, categoria 51 kg) și Manuel Stoica (CS Botoșani, categoria 55 kg).

Adrian Anton a părăsit repede competiția, fiind ȋnvins cu scorul de 5–4 de ucraineanul Volodymyr Voitovych, după o sancționare imaginară de două puncte  a arbitrului de centru. În schimb, Manuel Stoica a fost aproape de a urca pe podiumul Campionatului Mondial, la categoria 55 kg. A trecut de chinezul Jijun Yang cu scorul de 9 – 0, apoi de Diamantino Iuna Faze din Arabia Saudită și a pierdut în fața lui Amirantino Ghilam Raze Khonsori din Iran. În meciul pentru medalia de bronz l-a întâlnit pe Amirbek Sultanov din Uzbekistan. Potrivit antrenorului Victor Baciu, a fost un meci spectaculos, cu un ȋnceput bun al sportvului din Uzbekistan, după care botoșăneanul a revenit și a preluat conducerea. În final, sportivul din Uzbekistan s-a impus cu scorul de 7 – 8.

„Pare a fi un fel de blestem pentru sportivul Stoica Manuel, care s-a clasat de două ori pe locul V la Campionatele Europene și la Campionatele Mondiale. De această dată a fost cel mai aproape de medalie. Mă bucur pentru acești sportivi care au reușit de multe ori să învingă sportivi din fosta Uniune Sovietică, care și acum dețin supremația pe plan mondial, la acest sport. Luptătorii noștri au dovedit ambiție,  pricepere și dăruire”, a spus profesorul Victor Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.