Bani europeni pentru modernizarea iluminatului public

0
56

Consilierii municipali botoşăneni au avut astăzi şedinţă de îndată pentru a aproba proiectele care vizează atragerea unei finanţări europene de 2,709 de milioane de euro pentru eficientizarea iluminatului public stradal, pietonal şi ornamental aflat în proprietatea municipiului, respectiv indicatorii tehnico economici pentru această investiţie. Proiectele au fost votate de cei 18 consilieri prezenţi, astfel că şedinţa a durat doar câteva minute.

După şedinţă, primarul Cătălin Flutur a explicat că finanţarea vizează eficientizarea sistemului de iluminat public din parcurile Eminescu, Sucevei, Junior, Primăriei, de pe pietonalele Unirii, Bancar, Transilvaniei şi de pe străzile Peco, Sucevei, Ion Pillat (tronsonul dintre Calea Naţională – Poştei), Cuza Vodă (tronsonul dintre Calea Naţională – Marchian) şi Calea Naţională (de la Sucevei până în Zona Industrială). Totodată,  finanţarea va acoperi costurile cu extinderea sistemului în  noul cartier ANL Şoseaua Iaşului. Pe Strada Cuza Vodă, de la strada Marchian până la strada Nicolae Iorga, va fi realizată o reţea nouă, pe partea opusă celei existente care se află pe stâlpii metalici vechi ai societăţii Delgaz Grid. Va fi realizată o nouă reţea şi pe Calea Naţională, de la Ion Pillat până pe Sucevei, prin renunţarea la iluminatul axial de pe stâlpii de tramvai şi construirea a două reţele noi, pe fiecare parte a drumului, cu stâlpi noi. Potrivit reprezentanţilor primăriei, această intervenţie este cea mai spectaculoasă şi cu impactul cel mai mare, mai ales că se elimină riscul întreruperii iluminatului pe perioada lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport local cu tramvaiul.

Vor fi 988 de corpuri moderne de iluminat cu LED şi 190 de stâlpi noi, reţeaua nouă însumând 7,36 de kilometri pentru o lungime de drum de 3.110 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.