91 de liceeni botoşăneni au pierdut sprijinul financiar acordat de stat în cadrul Programului guvernamental „Bani de liceu”, a anunţat Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cei 91 de elevi nu vor mai primi lunar câte 250 de lei din cauză că au lipsit de la cursuri, ajutorul fiind sistat la 20 de absenţe nemotivate. La începutul anului şcolar au fost incluşi în acest program guvernamental 2046 de liceeni. Numărul acestora a scăzut în fiecare lună. Astfel, în octombrie 2018 au pierdut banii de liceu 22 de elevi, în noiembrie 32, în decembrie 21, iar luna trecută 16.

Programul naţional „Bani de liceu” se adresează elevilor care urmează liceul la zi şi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maxim 500  de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit.

Sprijinul financiar de 250 de lei lunar se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Articolul precedentÎncasări de aproape 40.000 lei la Cornișa
Articolul următorAmendați pentru transport ilegal de material lemnos