Bani de la primărie pentru burse și transportul elevilor

0
17

Aleşii locali au rectificat în ultima şedinţă bugetul local al municipiului Botoşani, prin reaşezarea unor sume între capitolele bugetare.

Astfel, din excedentul anului trecut, au fost luaţi bani pentru energie termică. „Scopul rectificării a fost, printre altele, acela de a asigura trei milioane de lei, ca subvenţie pentru termoficare, dar şi sumele necesare în învăţământ, respectiv bursele şcolare. Noi nu aveam bani pentru burse, motivat de faptul că nu aveam aprobat nici cuantumul şi nici numărul de burse. Totodată, am mai asigurat  bani printru asigurarea transportului public local la elevi”, a declarat un oficial din Primăria Botoşani.

La şedinţa din 30 octombrie au fost aprobate sumele necesare acordării burselor şcolare (294.000 de lei) şi transportului elevilor (404.000 lei ). Au mai fost asigurate fonduri pentru decontarea navetei cadrelor didactice (25.000 de lei), persoane care locuiesc în alte comune sau oraşe, dar ţin ore în şcolile din municipiul Botoşani.

La rectificare au mai fost repartizate fonduri pentru iluminatul public (300.000 de lei) şi 220.000 de lei pentru reparaţii curente străzi.

„Au fost rezolvate unele probleme urgente din municipiu. Nu vor fi probleme până la finele anului”, a mai precizat acelaşi oficial.

Pe final de an, municipalitatea nu se confruntă cu probleme financiare, însă sumele cu care primăria va rămâne în buget la finele anului vor duce la scăderea fondurilor din echilibrare, asigurate de Guvernul României. „Dacă vom avea 15 milioane de lei excedent, la sumele de echilibrare, vom primi mai puţin cu 7,5 de milioane de lei”, a concluzionat reprezentantul primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.