Aproape 1000 de locuri de muncă în străinătate pentru botoșăneni

0
61

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 956 de locuri de muncă vacante în străinătate pentru diverse domenii.
Cele mai multe locuri de muncă sunt în agricultură, în industria alimentară şi alimentaţie publică (bucătari). De asemenea, se caută îngrijitori de persoane, constructori, topografi, sticlari, programator jocuri video, tester de asigurarea calităţii, antrenor de caiac sau producători de jocuri video. Spania oferă 206 locuri de muncă, cvasi majoritatea lor, 200, fiind în agricultură. De asemenea, portughezii caută 200 de muncitor necalificaţi pentru cules zmeură. La rândul lor, olandezii au nevoie de 130 de lucrători în sere, de 30 de grădinari şi de 25 de lucrători într-o fabrică de alimente şi zece culegători de sparanghel. De asemenea, firmele olandeze au scos la concurs şi un post de asistent manager.
Locurile de muncă disponibile în Marea Britanie sunt în domeniul social. Este vorba de 50 de îngrijitori de persoane la domiciliu, 15 farmacişti şi zece infirmier.
Cele mai exotice locuri de muncă sunt puse la dispoziţie de angajatorii din Norvegia care caută programatori de jocuri video, tester pentru asigurarea calităţii, antrenori şi ghizi pentru caiac.
Românii dornici să muncească în străinătate au la dispoziţie slujbe şi în: Germania, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Suedia, Malta, Slovacia sau Ungaria.
Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, telefon 0231536791, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.