Aproape 100 de atleți din opt țări concurează duminică la Botoșani

0
54

Municipiul Botoșani va găzdui duminică, în premieră Campionatul Balcanic de Cros. Aproape 100 de sportivi din Albania, Bulgaria, Moldova, Serbia, Turcia, Ucraina, Macedonia și România vor fi prezenți la această competiție.

Oficialii Federației Române de Atletism au venit astăzi la Botoșani pentru a se ocupa de organizarea evenimentului. Aceștia au fost prezenți la Primăria Municipiului Botoșani unde s-au întâlnit cu primarul Cătălin Flutur.

„Este o onoare pentru noi, sper să facem față cu brio. Se pare că vremea ține cu noi. Vă mulțumesc că ați ales Botoșaniul, sunt oameni dedicați în Botoșani care se ocupă de competiții de genul ăsta. Sunt mulțumit că se va vorbi despre Botoșani și altfel, cu lucruri pozitive. Vă așteptăm cu drag de fiecare dată când o să apelați la noi”, a spus edilul municipiului Botoșani.

Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, a lăudat implicarea autorităților locale și a reprezentanților cluburilor din municipiul Botoșani.

„Avem la Botoșani prima competiție internațională iar Botoșaniul intră pe harta orașelor care organizează competiții internaționale de atletism din România. Nu sunt foarte multe, sunt vreo șapte. Avem o asociație județeană foarte bună la Botoșani, domnul președinte Nacu este reprezentantul atletismului din România la Botoșani. Știu că aveți o sală de atletism care s-a făcut la Botoșani și vreau să o văd”, a precizat președintele FRA.

Dacă acest Campionat Balcanic va fi foarte bine organizat, sunt șanse ca peste câțiva ani Botoșaniul să organizeze și un Campionat European de cros.

„Am făcut solicitare să luăm un campionat european de cros în 2022 dar noi vrem să facem și un prim campionat european de pistă, la Cluj. Campionatul European din 2023. Probabil vom renunța la cel de cros. Și Botoșaniul va intra pe lista orașelor unde s-ar putea organiza un Campionat European de cros. Mai sunt Ploiești și Brașov. Un campionat European de Cros este o competiție foarte mare. Sunt aproape 45 de țări participante, 300 de sportivi. S-ar putea organiza la Botoșani, condiții de cazare sunt, traseul poate fi în regulă”, a mai spus Florin Florea.

Șefii FRA speră ca sportivii români să obțină medalii la toate categoriile. Această competiție va fi un criteriu de calificare pentru Campionatul European de Cros care va avea loc în luna decembrie. Printre atleții care vor concura la Campionatul Balcanic sunt și trei botoșăneni.

„Avem sportivi la toate categoriile și sperăm să aibă rezultate pentru a se putea califica la campionatul European. Acum două săptămâni au fost Campionatele Naționale, tot la Botoșani. A fost o repetiție la Balcaniadă. Deși Ancuța Bobocel, cea mai bună sportivă a noastră nu va fi prezentă, eu cred că o să câștigăm măcar o probă, două… Ne așteptă ca echipa de juniori băieți să vină în față și să ducem echipă și la Europene. E posibil să venim în rimele două ca număr de medalii”, a mai afirmat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Deschiderea Campionatului Balcanic de cros va avea loc mâine după amiază, la ora 16.00, în fața primăriei. Competiția este programată duminică, între orele 10.00 și 13.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.