Amenzi uriașe acordate de DSVSA

0
48

Val de amenzi aplicate de către Direcţia Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Botoşani. În luna decembrie a anului trecut, inspectorii DSVSA Botoşani au făcut mai multe controale la agenţii economici şi au aplicat 14 amenzi în valoare totală de 22.800.

Într-o primă acţiune au fost verificate firme care desfăşoară activităţi în fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. În cadrul acestei acţiuni au fost aplicate şase amenzi în valoare totală de 15.600 de lei, pentru neîntreţinerea spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor, funcţionarea în spaţii neavizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare. Cea mai mare amendă, 10.000 de lei a primit-o un disco-bar, în urma unei acţiuni comune cu poliţia, care funcţiona fără înregistrare legală.

Tot în cursul lunii decembrie, inspectorii DSVSA Botoşani au desfăşurat o altă acţiune de control pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi monitorizarea circulaţiei cărnii de porc în contextul crizei provocate de apariţia pestei porcine africane în România. Şi în cadrul acestor verificări au fost găsite nereguli şi au fost amendaţi opt agenţi economici cu o sumă totală de 7.200 de lei. Este vorba restaurante, cofetării-patiserii, carmangerii şi măcelării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.