A plătit 150 de euro pentru o carte de identitate falsă și vroia să ajungă în Franța

0
34

Un cetățean din Republica Moldova și-a cumpărat o carte de identitate falsă și a intenționa să ajungă în Franța. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca i-au stricat planurile și l-au oprit la graniță.

Miercuri după amiază, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism, cetățeanul din R. Moldova S. B. în vârstă de 39 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au descoperit asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate datele şi fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conaţional, plătind pentru aceasta suma de 150 de euro și urma să folosească documentul în Franţa, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.