A început campania agricolă de primăvară. Fermierii botoșăneni se așteaptă la un an foarte bun

0
32

Fermierii din judetul Botoșani au început lucrările de semănat și spun că vremea este  foarte bună pentru campania agricolă de primăvară iar terenul are umiditatea necesară pentru efectuarea acestor lucrări.

Tiberiu Nichiteanu lucrează peste 1000 de hectare de teren în zona Miorcani – Rădăuți Prut și a început de aproximativ o săptămână campania de primăvară. Fermierul botoșănean se va axa în acest an pe culturi de floarea soarelui, porumb și soia, culturi care se pretează foarte bine în nordul județului Botoșani.

“Am început semănatul la floarea soarelui de vineri. Mai semănăm la floarea soarelui încă aproximativ trei zile iar apoi vom trece la semănatul porumbului. Mi-am propus să semăn 280 de hectare de floarea soarelui, 300 de hectare de porumb și 150 de hectare cu soia. Culturile arată foarte bine, există o umiditate bună în sol, vremea este bună pentru semănat. Noi sperăm să scoatem cât mai mult, important este să fie vremea bună”, ne-a spus Tiberiu Nichiteanu.

În județul Botoșani sunt aproximativ 400.000 de hectare de teren arabil și pașuni iar potrivit reprezentanților Direcției Agricole, în mare parte este lucrat de fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.