Finanțare de 1,5 milioane de euro pentru trei străzi și câteva parcuri de joacă

0
38

Primăria municipiului Botoșani a obținut prima finanțare pe GAL. Este vorba de proiecte în valoare de 1.515.000 de euro care vor fi realizate anul acesta în municipiul Botoșani.

Trei străzi din municipiul Botoșani vor fi modernizate anul acesta, valoare investiției fiind de 1,3 milioane de euro. Cele trei străzi care urmează a fi modernizate sunt: Strada Zimbrului, Strada Vâlcelei și Strada Izvoarelor. Tot pe GAL, în cadrul măsurii 2, vor fi înființate terenuri de joacă în Parcul Tineretului, pe Calea Națională nr. 70, Strada Barbu Lăzăreanu și Strada Izvoarelor, proiectul fiind în valoare totală de 130.000 de euro. Alți 70.000 de euro vor fi investiți pentru amenajarea unui spațiu de relaxare de tip scuar în zona Liceului Pedagogic, în timp ce amenajarea unor spații de recreere în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului vor beneficia de o finanțare în valoare de 15.000 de euro.

Toate aceste proiecte realizate pe bani europeni vor fi implementate încă din acest an, urmând ca investiții similare, prevăzute în celelalte 16 măsuri ale GAL ”Botoșani pentru viitor”, să parcurgă rând pe rând, în săptămânile ce urmează, etapa lansării apelului de selecție, totalul fondurilor europene obținute astfel pentru Botoșani fiind de 7 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.