Pompierii botoșăneni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea a nu mai puțin de nouă incendii, în cursul zilei de ieri. Incendiile s-au produs pe raza localităților Broscăuți, Dragalina (comuna Cristinești), Mănăstirea Doamnei (comuna Curtești), Alba (comuna Hudești), Frumușica, Dorohoi, Săveni, Mihai Eminescu și Orășeni Vale (comuna Curtești).

Pentru stingerea celor nouă incendii au intervenit, în total, 75 de pompieri militari și voluntari.

Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de cca. 50.000 de lei.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 850.000 lei.

Cauzele probabile care au generat incendiile sunt : foc deschis în spații deschise, acțiune intenționată, lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile și coș de fum neprotejat termic față de  materiale combustibile.

Cinci dintre incendii s-au produs ca urmare a nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.

În urma incendiului de la Orășeni Vale, inspectorii de prevenire au aplicat o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru utilizarea focului deschis la arderea resturilor vegetale pe terenul agricol proprietate, fără luarea măsurilor pentru a împiedica propagarea focului la vecinătăți.

Articolul precedentBĂTĂLIA pentru play-off. Ciobotariu: „Pornim de la Botoșani cu gândul de a câștiga cele trei puncte”
Articolul următorBombă descoperită la un centru de colectare a fierului vechi