18 medalii cucerite de botoșăneni la Campionatul Balcanic de Taekwondo WT / FOTO

0
35

În perioada 13-16 septembrie 2018, la Sala Polivalentă din București, Federația Română de Taekwondo WT, împreună cu Uniunea Balcanică de Taekwondo WT, au organizat a 20-a ediție a Campionatului Balcanic de Taekwondo WT, competiție care a adunat la start peste 600 de sportivi și 50 de oficiali din țările membre ale Uniunii Balcanice de Taekwondo WT.

Din cadrul Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club au fost selecționați la lotul național 24 de sportivi pentru lotul A, respectiv lotul B, fiind un număr foarte mare pentru o competiție internațională de asemenea anvergură.

În acest an, clasamentul general pe națiuni a desemnat România ca fiind câștigătoarea Trofeului Campionatului Balcanic. Locul 1 fost obținut prin cumularea medaliilor obținute de sportivii români. Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a obținut pentru România nu mai puțin de 18 medalii, din care 3 de aur, 4 de argint și 11 de bronz, după cum urmează:

LOCUL I:

– Diana-Nicola MATEI, la categoria Seniori Feminin +73 Kg;

– Mihai TUDOSAN, la categoria Seniori Masculin -68 Kg;

– Alexandra Andreea AGACHE, la categoria Juniori -55 Kg.

LOCUL II:

– Vlad PETREANU, la categoria Cadeți Masculin -57 Kg;

– Florin Alexandru RACLEȘ, la categoria Cadeți Masculin -45 Kg;

– Dumitru Robert ANUȚA, la categoria Juniori Masculin -63 Kg;

– Antonia Giuliana VORNICEANU, la categoria Juniori Feminin -55 Kg.

LOCUL III:

– Florin RĂILEANU, la categoria Seniori Masculin -68 Kg;

– Alexandru Andrei AGACHE, la categoria Cadeți Masculin -45 Kg;

– Mario Alexandru COJOCARIU, la categoria Copii Masculin -43 Kg;

– Sidonia Nicoleta PAVEL, la categoria Copii Feminin -38 Kg;

– Andreea Gabriela IGNAT, la categoria Juniori Feminin -46 Kg;

– Paul Daniel ȘTIRBU, la categoria Copii Masculin -26 Kg;

– Patrik Ștefan BRUMARI, la categoria Copii Masculin -38 Kg;

– Gabriel Alin AGHIȚOAIE, la categoria Cadeți Masculin -49 Kg;

– Vasile Ionuț SÂRBU, la categoria Juniori Masculin -48 Kg;

– Denis-Paul MATEI, la categoria Seniori Masculin -63 Kg.

Cu o prezență remarcabilă, cu victorii obținute, dar fără șansa obținerii medaliilor pentru România, sunt următorii: Ana SĂNĂUȚANU, Andreea CORDUNEANU, Camelia DAVID, Andrei Alexandru ANDRUȘ, George HOBJILĂ, Robert Gabriel DÎRVARIU, Mario Alexandru TOFAN și Cristian Daniel SENCIUC.

Aceste rezultate au fost posibile și prin aportul adus de conducătorul de delegație, Nicoleta-Ana MATEI, de kinetoterapeutul Lucian IBĂNESCU și de tehnicienii Diana-Nicola MATEI, Andrei Alexandru ANDRUȘ, George HOBJILĂ, Marian COJOCARIU, Jan-Pavel MATEI și Denis-Paul MATEI. Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără sprijinul și implicarea partenerilor noștri principali, aceștia fiind părinții sportivilor noștri.

Rezultatele deosebite obținute de Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club, vin în urma colaborării cu Clubul Sportiv Botoșani, în vederea dezvoltării performanței sportive, a colaborării cu Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, pentru a oferi o șansă în sport și copiilor proveniți din medii defavorizate:1 medalie de aur (Mihai Tudosan), 1 medalie de argint (Florin Alexandru Racleș) și 1 medalie de bronz (Florin Răileanu) au fost obținute de cei 3 sportivi din cadrul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, sprijiniți financiar în mod constant pentru deplasări și echipament sportiv de către Farmacia Anca și de către cei de la Sabrini, prilej prin care dorim să le mulțumim public pentru susținere. De asemenea, le mulțumim celor de la Euroglass Botoșani, care o sprijină constant pe sportiva Andreea Gabriela Ignat (una dintre cele mai titrate sportive ale noastre). Totodată, dorim să mulțumim Primăriei și Consiliului Local al municipiului Botoșani, Primăriei și Consiliului Local al comunei Dumbrăveni, prin domnul primar Ioan Pavăl și pentru sprijinul sportivilor din cadrul secțiilor de Taekwondo WT din Botoșani și din Dumbrăveni.

“Sunt foarte mulțumit de toți sportivii noștri participanți la a XX-a ediție a Campionatului Balcanic de Taekwondo WT, aceste rezultate reprezintă munca intensă la antrenamente și cantonamente a sportivilor și a staff-ului tehnic. Sunt bucuros că am avut selecționați în cadrul lotului național sportivi la ambele grupe de antrenament, Botoșani, respectiv Dumbrăveni. Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor persoanelor implicate în activitatea clubului, sportivi, părinți, tehnicieni, parteneri, sponsori și susținători. Ne pregătim să participăm la Cupa României cu cel mai numeros lot de sportivi de la înființarea clubului, competiție ce se va desfășura în perioada 12-14 octombrie la Sala Polivalentă din Botoșani”, a declarat președintele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.