Vouchere cadou pentru botoșănenii care vor renunța la electronicele și electrocasnicele vechi

0
41

Campanie de colectare a electronicelor și electrocasnicelor uzate demarată în municipiul  Botoșani. Cei care vor renunța la aceste electronice și electrocasnice vechi, vor primi câte un voucher cadou.

Începând de astăzi și până pe data de 14 octombrie, Urban Serv împreună cu Ecotic  derulează campania „Orașe curate”, o campanie națională de colectare a electronicelor  și electrocasnicelor. Urban Serv are amenajate în municipiul Botoșani trei puncte de colectare a acestor deșeuri, în piața Vârnav, pe strada Independenței și în spatele magazinului Util din zona gării. În cazul deșeurilor voluminoase, angajații Urban Serv vor merge la domiciile cetățenilor, pentru a le ridica. Înaintea startului acestei campanii de colectare, Urban Serv a avut o campanie de informare realizată în municipiul Botoșani.

„În perioada 18-30 septembrie, noi am desfășurat o campanie de informare care are principalul obiectiv colectarea deșeurilor DEE. S-au distribuit materiale informative în piețe, am afișat postere, am distribuit pliante. Am avut ca și parteneri pe doamna profesor Cecilia Vicoveanu de la Asociația Papucul Doamnei care împreună cu copiii au distribuit pliate în mijloacele de transport în comun”, a spus Bogdan Buhăianu, director Urban Serv.

Reprezentanții Ecotic spun că în cadrul acestei campanii, se vor oferi și premii. Este vorba de un voucher de 10 lei pentru deșeurile care au între 15 și 35 kilograme și 20 de lei pentru cele care au peste 35 de kilograme.

„În această campanie venim și cu niște premii către populație. În rest, este aceeași activitate pe care o face Urban Serv. Premiile constau în niște tichete valorice, pe niște praguri de cantități. Încercăm să-i stimulăm pe locuitorii orașului să renunțe la aceste deșeuri pentru că locul lor nu este în casă”, a spus Florin Catz, coordonator Ecotic.

După colectare, aceste deșeuri ajung în centre de reciclare unde se dezmembrează  componentele iar o parte dintre acestea sunt reutilizate.

„Aceste deșeuri sunt preluate cu ajutorul altor parteneri ai asociației Ecotic, ajung în fabricile de reciclare iar noi urmărim dezmembrarea lor până ele ajung în stadii de fracții și sunt reutilizate și reintroduse în economie”, a mai spus reprezentantul Ecotic.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului spun că din punct de vedere al colectării deșeurilor electronice și electrocasnice, Botosaniul stă destul de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.