Pentru clubul FC Botoșani a fost o perioadă agitată după terminarea sezonului 2018/2019. A plecat antrenorul Liviu Ciobotariu și au plecat mulți jucători de valoare care au fost titulari în ediția trecută a Ligii 1.

În această vară, FC Botoșani s-a despărțit de Mihai Roman II (revenit la CSU Craiova), Lorand Fulop (transferat la Academia Pușkas), Diego Fabbrini (plecat la TSKA Sofia), Răzvan Oaidă (plecat la FC SB), Andrei Burcă (plecat la CFR Cluj), Martin Fraisl (plecat la SV Sandhausen) și Lossemi Karaboue (contract reziliat).

În locul acestor jucători, au venit portarul Hankic, fundașul dreapta Denis Haruț, fundașul stânga Alexandru Țigănașu, mijlocașii Leonel Pirce, Mario Ebenhofer și Alexandru Câmpanu și atacanții Stefan Askovski și Reagy Ofosu. De asemenea, a revenit portarul Ianos Brânză, mijlocașul Eduard Florescu și a fost promovat de la echipa a doua Bogdan Melinte.

Acești jucători au fost prezentați oficial în cadrul unei conferințe de presă la sediul clubului.

Staff-ul FC Botoșani este format din Marius Croitoru (antrenor principal), Alin Bejan (antrenor secund), Adrian Iordache (antrenor secund), Ovidiu Chiribici (preparator fizic) și Alin Bordeanu (antrenor cu portarii).

Atât antrenorul Marius Croitoru cât și președintele Cătălin Anton au anunțat că mai caută încă doi jucători pentru a completa lotul. „Mai avem nevoie de un fundaș central și un atacant central. Încă suntem în căutarea acestor doi jucători”, a spus Cătălin Anton.

Printre jucătorii veniți vara aceasta se numără fundașul stânga Alex Țigănașu. Acesta a debutat la FC Botoșani, în liga a doua. A fost vândut la Astra pentru suma de 100.000 de euro, o sumă record la acea vreme pentru FC Botoșani. El a revenit acum și spune că își dorește să joace în play-off cu FC Botoșani.

„Mă buc ca ma revenit acasă și sper ca în acest an să mergem în play-off”, a spus Alex Țigănașu.

Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani: „Pentru mine este o onoare să antrenez FC Botoșani. Toate discuțiile din momentul în care am plecat de aici, au fost să mă reîntorc. Nea Valeriu știa exact ceea ce vreau eu să fac în viață și mi-a oferit această oportunitate. Nu am nici cea mai mic teamă, știu ce pot să fac împreună cu băieții. Rămâne să demonstrăm. Nu va fi ușor dar nu am nici cea mai mică teamă. A fost o perioadă bună, au fost rezultate care m-au mulțumit la câteva meciuri. Am căutat să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Am avut un lot foarte numeros, am avut 10-11 jucători U21 pe care a trebuit să-i rulez ca să văd pe cine mă pot baza. Mi-am schițat un prim 11. Au plecat foarte mulți jucători dar încerc să merg pe scheletul vechi de jucători, pe nucleul de bază. Avem câteva posturi pe care nu am reușit să le acoperim în totalitate”.