Primăria Botoşani va plăti mai mult societăţii Urban Serv, în contul serviciului de colectare şi transport deşeuri municipale.

Astfel, pentru perioada ianuarie – aprilie 2019, prin votul consilierilor municipali, tariful pentru colectare şi transport deşeuri municipale solide a fost majorat de la 140,85 de lei pe tonă la 145 de lei pe tonă.

Pentru aceeaşi perioadă, tariful pentru serviciul public de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale solide a fost majorat de la 250 de lei la 277,86 de lei.

Aceste majorări au fost impuse de faptul că, în decembrie 2018, Consiliul Judeţean a majorat taxa de depozitare a deşeurilor la Stăuceni, de la 35,11 lei pe tonă, la 58,82 de lei pe tonă. Mai mult, societatea Urban Serv a solicitat majorarea tarifului pentru serviciul de colectare şi transport deşeuri cu indicele de inflaţie al preţurilor de consum în valoare de 102,99%.

Contractul pe care societatea Urban Serv îl are cu municipalitatea botoşăneană pe partea de colectare, transport şi neutralizare deşeuri, încheiat pe 19 decembrie 1998 a fost prelungit până la 30 aprilie 2019. Până la 30 aprilie 2019 va fi modificat şi Regulamentul judeţean de salubrizare, care va include tarife diferenţiate pentru colectare deşeuri reziduale şi colectare deşeuri reciclabile şi noi indicatori de performanţă ai operatorului.

Prelungirea contractului vechi pentru Urban Serv presupune menţinerea sistemului actual de colectare, din poartă în poartă în zona de case şi de la sediile agenţilor economici.

De la 1 ianuarie 2019, botoşănenii plătesc o taxă de salubrizare de 12 lei de persoană pe lună, faţă de 13 lei cât a fost în 2018.

Articolul precedentAnsamblul Plăieșii vor concerta la Sala Polivalentă
Articolul următorCod galben de ceață pentru întreg județul