Municipalitatea botoşăneană va acorda un ajutor financiar unei grădiniţe din Bălţi – Republica Moldova. În acest sens, primarul Cătălin Flutur a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa ordinară din 29 noiembrie. „Unirea a însemnat atât Basarabia, cât şi Bucovina de Nord. Pentru că legislaţia îmi permite lucrul acesta, în virtutea colaborării cu municipiul Bălţi, am ales o grădiniţă pentru copii cu dizabilităţi, pe care vrem să-i ajutăm cu mobilier şi material didactic”, a declarat primarul Cătălin Flutur. Sprijinul financiar va fi de 25.000 de lei, bani alocaţi din fondul alocat pentru manifestările dedicate Anului Centenar. „Ei au cerut mai mult, atât avem disponibil, dar cred că este suficient şi pentru ei. Gestul în sine contează”, a arătat Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, la un moment dat, se lua în calcul sprijinirea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălţi, dar în cele din urmă a fost aleasă grădiniţa, ca un gest simplu de apropiere. „Am dorit să marcăm atât înfrăţirea cu ei, dar şi să-i ajutăm, pentru că le este foarte greu”, a mai precizat primarul.

Edilii botoşăneni au identificat şi un liceu în Bucovina de Nord, într-o comunitate de români, însă nu există legislaţie la nivel naţional în baza căreia să fie acordat un ajutor. Demersuri în acest sens vor fi făcute în anul 2019.

Articolul precedentSprijin pentru înființarea de abatoare mici
Articolul următorDosar penal deschis în urma accidentului din Zona Industrială