Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat șase bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani, din Republica Moldova, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 11/12 noiembrie 2018, aceştia au pătruns fără drept într-un imobil de pe strada Aleea cu Tei din municipiul Botoşani, de unde au sustras bijuterii, ceasuri şi aparatură electronică, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

Ulterior, în seara de 15 noiembrie 2018, au pătruns în locuinţa unei femei de 68 de ani, din comuna Curteşti, iar prin exercitarea de acte de violenţă asupra acesteia şi a soţului ei, au sustras din imobil bijuterii şi suma de 6.400 de lei, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la suma de 12.000 de lei.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în cauză fiind dispuse activități procedurale prin intermediul  canalelor de cooperare judiciară  internațională cu  autorităţile din Republica Moldova, în vederea tragerii la răspundere penală a autorilor.

Articolul precedentBarman amendat cu 1000 de lei de jandarmi
Articolul următorTineri reținuți după ce au spart patru locuințe din Mileanca și Havârna