Programul de lucru cu publicul al funcţionarilor de la Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei Botoşani a fost modificat. Măsura a fost impusă de faptul că zilnic, la acest serviciu ajung zeci sau chiar sute de botoşăneni, iar funcţionarii au de întocmit şi alte documente care nu ţin de rezervarea locurilor de parcare, sau concesiuni.

“La acest serviciu vin zilnic zeci sau sute de persoane pentru a viza talonul pentru concesionarea locului de parcare, pentru prelungirea unor contracte de concesiune, pentru taxele aferente chioşcurilor care sunt amplasate pe domeniu public. Atunci şefa serviciului a decis să implementeze un program, pentru ca salariaţii să se poată ocupa şi de documentaţia aferentă primăriei, răspunsuri pentru ministere, proiecte de hotărâre de Consiliul Local, petiţii”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Astfel, programul cu publicul la acest serviciu este zilnic în intervalul orar 8.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 16.30, celelalte ore fiind rezervate lucrurilor strict pe documente.

„În timp ce botoşănenii vin să solicite diferite servicii, fac zgomot, intră foarte mulţi în birou şi ceilalţi colegi  nu pot lucra. Sunt şase colegi în acel birou şi au nevoie de condiţii pentru a putea lucra în linişte”, a explicat Marian Murariu.

Potrivit edilului, lucrul cu publicul va fi simplificat în perioada următoare. Municipalitatea botoşăneană va implementa un proiect vizând simplificarea administrativă şi reducerea birocraţiei prin măsuri de digitalizare.

Articolul precedentINCENDIU în municipiul Botoșani. Proprietarul casei a ajuns la spital
Articolul următorInspecție în școlile botoșănene