Alexandru Valentin Colbu, noul prefect al județului Botoșani, a depus jurământul în această după amiază și și-a început mandatul de reprezentant al guvernului.

Șefi de instituții deconcentrate, primari și membrii partidelor politice au venit în această după amiază la Prefectură pentru a asista instalarea noului prefect al județului. De această dată, la instalarea prefectului nu a mai fost trimis niciun reprezentant al guvernului. Premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne au organizat o videoconferință în cadrul căreia au depus jurământul toți prefecții numiți în ședința de guvern de ieri.

Alexandru Valentin Colbu a fost susținut pentru funcția de prefect al județului Botoșani de către ALDE. Noul prefect are 50 de ani și a fost ofițer MApN în perioada 1990-2008. Între 2008 și 2013 a fost șeful serviciului juridic al DGASPC iar din 2013 și până în prezent este director executiv adjunct al DGASPC. Este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de la Sibiu, a Facultății de Drept din cadrul Univ. Al. I. Cuza Iași și are mai multe cursuri post universitare.

 

Articolul precedentPrefectul Dan Șlincu a fost demis. În această după amiază va fi instalat Valentin Colbu
Articolul următorMai mulți bani de la primărie pentru handbal și fotbal