În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi luptătorilor SAS, au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a faptelor comise cu violenţă.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate peste 200 de persoane şi controlate 127 de autovehicule şi 6 unităţi economice. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, valoarea lor depăşind suma de 14.000 de lei.

Astfel, au fost depistate două gestionare de 52, respectiv 33 de ani, care deţineau, în scopul comercializării ulterioare, cantitatea totală de 9 pachete de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, fără a avea documente justificative.

Cele două femei au fost sancţionate contravenţional conform Legii 12/1990, produsele respective fiind confiscate de poliţişti.

Totodată, pe raza localităţii Tudora a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din judeţul Suceava, care conducea un autoturism. Cu ocazia testării alcoolscopice, a rezultat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Articolul precedentVORNICENI. Minori cercetați pentru furt
Articolul următorBărbat de 67 de ani reținut pentru mai multe furturi