O comună se transformă în șantier, în această primăvară

0
17

Curtești este o comună rămasă mult în urmă în ceea ce privește dezvoltarea, chiar dacă este în vecinătatea municipiului Botoșani. 2019 se anunță cel mai bun an din ultimele trei decenii în ceea ce privește investițiile.

Potrivit reprezentanților primăriei, anul acesta se vor moderniza toate școlile, încep lucrările la alimentarea cu apă, se va realiza o bază sportivă și o sală de sport.

“2019 va fi un an cu multe investiții în comuna Curtești. Avem modernizarea a trei școli. Lucrările la două școli sunt începute iar la a treia vor demara în primăvară. Intrăm în linie dreaptă cu proiectul privind sistemul de alimentare cu apă în comună. Este un proiect în valoare de aproape 2,5 milioane de euro și vom alimenta cu apă o parte din Mănăstirea Doamnei, Hudum și o mare parte din Curtești. Eu sper ca anul acesta să începem lucrările. Tot anul acesta, mai avem baza sportivă. Proiectarea este făcută și spera ca anul acesta să finalizăm. Sala de sport este scoasă la licitație de către CNI”, a spus Maricel Anton care intenționează să demareze primii pași pentru aducțiunea de gaz metan în comuna Curtești.

“Sperăm să rezolvăm alimentarea cu gaz a localităților Mănăstirea Doamnei, Hudum și Agafton. Am înțeles că se vor aloca fonduri europene și pentru alimentarea cu gaz. Având studiul de fezabilitate și obținând cota de gaz și licența, ne va fi mai ușor să demarăm lucrările. De asemenea, am depus pe AFIR un proiect pentru modernizarea a două drumuri comunale și două sătești. E eligibil și sperăm ca din economiile care se vor face, să obținem și noi finanțarea. Va fi un an cu multă activitate în ceea ce privește dezvoltarea comunei”, a mai precizat primarul comunei Curtești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.