Primarii s-au săturat să tot aștepte investițiile în rețelele de apă despre care vorbesc șefii Consiliului Județean Botoșani. Ei au demarat proiecte prin care își fac propriile surse de apă.

Un exemplu este comuna Copălău care se alimentează din conducta Botoșani – Flămânzi, o conductă subdemensionată și care este într-o stare avansată de degradare. Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău, spune că deja a făcut studiul de fezabilitate și urmează să demareze licitația pentru execuție.
„Momentan, alimentarea cu apă se face din conducta Botoșani – Flămânzi care nu asigură necesarul de apă. Am făcut proiectarea și urmează să scoatem la licitație lucrările de realizare a unor puțuri de mare adâncime, la 150-200 de metri, cu bazine de captare și stație de tratare. Nu mai așteptăm proiectul Consiliului Județean de înlocuire a conductei Botoșani – Flămânzi. Ne facem propria sursă de apă. Este mult mai ieftin să o scoatem de la 150 de metri decât să o aducă de la Siret”, a spus Ciprian Ivanov.
La ora actuală, aproape 1000 de gospodării din Copălău sunt racordate la apă iar autoritățile locale urmează să implementeze un proiect privind extinderea rețelelor de apă și canalizare.
„Prin PNDL avem un proiect în valoare de peste 2 milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Până acum nu am stat degeaba. Am făcut tot ce s-a putut. Avem vreo 33 kilometri de canalizare și aproape 40 de kilometri de apă. În momentul de față, din 1450 de case aproape 1000 sunt branșate la apă”, a mai spus primarul comunei Copălău.

Articolul precedentBani din partea Guvernului pentru judeţul Botoşani.
Articolul următorWeekend cu ploi în judeţ