Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” au făcut în aceste zile un adevărat maraton cultural prin ţară. Pe 25 septembrie, aceştia au fost prezenţi la Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, cu spectacolul Zeul măcelului, în regia lui Erwin Şimşensohn. „Cu această ocazie, am înregistrat un record, aş spune eu pentru pentru cei 13 ani de când conduc teatrul. Am primit cele mai lungi aplauze, în finalul spectacolului. Un spectacol care a fost foarte bine primit de public şi de juriu şi asta într-o companie absolut selectă, acolo fiind toate teatrele importante din ţară şi câteva din afară, din Vest. Festivalul de la Oradea este unul din festivalurile importante ale ţării”, a declarat Traian Apetrei, directorul teatrului. Festivalul, organizat în perioada 23 – 30 septembrie, include 26 de spectacole prezentate de companii teatrale renumite din întreaga ţară, dar şi de peste hotare.

Ieri, actorii botoşăneni au prezentat spectacolul Bocitoarele vesele, în regia lui Alexandru Vasilache, la Bacău, în cadrul manifestării care marchează 70 de ani de la înfiinţarea Teatrului Municipal Bacovia. Manifestările de la Bacău sunt programate în perioada 24 septembrie – 9 octombrie.

Luni, actorii botoşăneni vor fi la Festivalul de teatru profesionist dedicat adolescenţilor Excelsior Teen – Fest, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Excelsior, în perioada 28 septembrie – 7 octombrie. La festival participă trupe din ţară şi străinătate. Actorii botoşăneni vor prezenta spectacolul Aniversarea, în regia lui Erwin Şimşensohn.

Articolul precedentAmendă uriașă pentru muncă la negru
Articolul următorModern Calor începe furnizarea căldurii