Lotul FC Botoșani s-a reunite în această după amiază la stadionul Municipal. Deși au plecat foarte mulți fotbaliști de bază, în locul lor au venit jucători de la echipa satalit sau jucători în probe.

Noutățile lui Marius Croitoru sunt Haruț și Bârnoi de la Poli Timișoara și Alex Țigănașu care revine a Botoșani după o perioadă în care a jucat la Astra, Poli Iași, Poli Timișoara și Petrolul.

În această vară, FC Botoșani s-a despărțit de mai mulți jucători printer care Fabbrini, Burcă, Karaboue, Mihai Roman, Răzvan Oaidă sau Martin Fraisl. Mai mult, au plecat antrenorul Liviu Ciobotariu, secundul Adrian Iordache, antrenorul cu portarii Mihai Ștețca și preparatorul fizic Lucian Păun.

În locul lor, au venit Marius Croitoru și Mihai Ciobanu, noul antrenor principal și respectiv noul director sportiv și antrenorul din acte.

Lotul FC Botoșani a fost completat cu: Denis Hăruț (Poli Timișoara), Alexandru Țigănașu (Petrolul), Andres Bautista, Moussa Diakite (FC 2 Botoșani), Eduard Florescu (revenit după împrumutul la FC Arges), Leonel Pierce (argentinian – Deportivo Santamarina), Mario Ebenhofer (austriac – Blau Weiss Linz), Dragoș Penescu (FC 2 Botoșani), Alexandru Piftor (FC 2 Botoșani), Răzvan Andronic (FC 2 Botoșani), Stefan Aškovski (macedonian – Slavia Sofia), Cosmin Bîrnoi (Poli Timișoara) și George Câmpanu (FCM Alexandria), Alex Corban (FC 2 Botoșani).

În următoarele două zile se va efectua vizita medical iar pe 21 iunie se va pleca în cantonament în Austria.

Croitoru își începe cariera de antrenor

Marius Croitoru este noul antrenor al FC Botoșani chiar dacă nu are licență. Patronul Valeriu Iftime aplică strategia lui Gigi Becali în ceea ce privește numirea antrenorilor. Marius Croitoru nu are niciun fel de experiență în antrenorat. El și-a încheiat cariera de jucător în urmă cu un an și a fost până acum director sportiv la FC Botoșani.

“Au plecat jucători care au dus greul sezonul trecut. Sunt șase titulari care au plecat dar consider că jucătorii care vor veni vor avea aceeași valoare. Nu ne grăbim să aducem fotbaliști. Nu ne interesează numărul ci valoarea. Sunt trei-patru fotbaliști dar nu pot să vă dau nume pentru că nu sunt semnați. Nu cred că este antrenor care să nu-și propună lucruri mărețe. Încă nu am discutat despre obiectiv dar eu am obiectivele mele pe care le voi anunța în vestiar. După cei voi vorbi cu domnul Iftime, atunci voi face public obiectivul echipei”, a declarat Marius Croitoru.

Mihai Ciobanu revine după 12 ani la Botoșani

Mihai Ciobanu a fost antrenorul principal al FC Botoșani în perioada 2005-2007 când echipa era în liga a II-a. Acum, tot antrenor principal va fi în acte. În realitate, el se va ocupa de echipa a doua și de grupele de copii și juniori.

“Deocamdată nu mi s-au trasat sarcinile. Este o practică, Marius nu are licența Pro. Am acceptat să vin aici, mai departe vedem. Pas cu pas o să ne trasăm sarcini de la conducere către echipă. Implicarea mea va fi prin sfaturile pe care I le voi da lui Marius dar mai cu seamă la echipa a doua și la centrul de copii. FC Botoșani împreună cu Iași țin stindardul Moldovei. Vedeți că toate echipele s-au prăbușit, începând cu Galațiul meu. Aici am întâlnit oameni serioși care știu cum trebuie făcute lucrurile și bravo lor. Deocamdată, orice este legat de club este în sarcina lui Marius și a celorlalți antrenori”, a spus Mihai Ciobanu.

Obiectivul va fi stabilit la finalul turului

“Nu știu dacă am vreo emoție vis-à-vis de ceea ce se va întâmpla în campionat. Nu e deloc cel mai subțire lot. Acum un an spunea Costel că nu plecăm în cantonament pentru că nu avem jucători. Acum suntem cu lotul complet, mai puțin doi atacanți pe care îi căutăm și un fundaș central care aseară a declinat oferta noastră. Cred că avem lotul mai complet ca niciodată. Cei care au plecat au înlocuitori la fel de buni sau chiar mai buni. Mihai Ciobanu este director tehnic. Are licența Pro. El va coordona centrul de copii, echipa a doua și centrul de scouting. Antrenorul principal rămâne Marius Croitoru și sper să-și poată face meseria. Nu are experiență și o să vedem cu toții dacă e în stare să fie antrenor bun. Eu sper că va fi. Toți vrem play-off-ul. Aș vrea mai întâi să văd cum se prezintă echipa în cantonament, după care să vedem adversarii, cum sunt primele zece meciuri și ne vom da seama dacă avem puterea de a fi o echipă de play-off”, a spus Valeriu Iftime.