Încasări de peste 400.000 lei din parcările cu plată

0
62

În luna ianuarie, societatea Eltrans a încasat din parcările cu plată 43.000 de lei. În această sumă intră banii plătiţi de cei care şi-au lăsat maşinile în parcările cu plată, dar şi din sumele încasare de cei care au avut maşinile blocate.

Victor Ivănescu, director general al Eltrans, a declarat că de la începutul acestei săptămâni a fost montat un parcometru şi în parcarea de lângă Piaţa Viilor, astfel că, cel mai probabil, încasările lunii februarie vor fi mai mari faţă de cele din luna ianuarie.

În perioada septembrie – decembrie 2018, societatea Eltrans a obţinut 124.000 de lei, din administrarea parcărilor cu plată, respectiv încasări din parcometre, plăţi prin SMS, card şi blocări roţi.

În medie, zilnic, o sută de botoşăneni au optat pentru plata parcării prin SMS. Lunar, societatea a eliberat 80 de abonamente persoanelor care au ales această modalitate de plată. Un abonament costă o sută de lei.

Pentru deblocarea roţii maşinii, în caz de neplată a taxei de parcare, şoferul plăteşte 37 de lei, la care se adaugă amenda aplicată de Poliţia Locală. Potrivit regulamentului aprobat de aleşii locali, amenda variază între 100 şi 500 de lei. În condiţiile în care amenda se achită în termen de 15 zile, se plăteşte jumătate din suma minimă, respectiv 50 de lei.

În municipiul Botoşani sunt parcări cu plată în următoarele zone: Bazar 1 (în faţa Bazarului Tati), Bazar 2 (în faţa Magazinului Piticot), Piaţa Centrală (Comaliment), BRD (vizavi de BIG), Xandor (strada Marchian), Banca Transilvaniei (strada Marchian), strada Ştefan Luchian (în spatele Primăriei Botoşani), Parcarea Elvila, în faţa Complexului Romarta, în faţa Casei Corpului Didactic, în faţa sediului Nord Proiect, Piaţa Viilor. La această dată nu funcţionează parcometrele din Primăverii şi  Griviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.