Festivalul „Sărbătoarea Usturoiului” a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri care se organizează în județul Botoșani. An de an adună mii de oameni din Copălău, Coșula, Flămânzi și municipiul Botoșani.

A patra ediție a Festivalului „Sărbătoarea Usturoiului” nu a făcut excepție. Potrivit estimărilor, aproximativ 10.000 de oameni au venit astăzi la evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local Copălău. Pentru că este Anul Centenarului, spectacolul a fost în mare parte unul folcloric. Artiști din mai multe colțuri ale țării și din Republica Moldova au venit la Copălău pentru a cânta în fața miilor de oameni. Printre cei care au urcat pe scena din Copălău s-au numărat Mihaela Gurău, Ionuț Sidau, Pamfil Roată, Ada Bodea, Cornelia Ștefan, Carmen Cornaci, Trifan Bălăucă, Dumitru Gheorghiu și Igor Cuciuc.

„De patru ani încercăm să oferim un moment de relaxare cetățenilor noștri și nu numai. Avem un program variat de muzică populară și ușoară. Avem invitați și din Republica Moldova. Anul trecut au fost în jur de 12.000 de oameni. Anul acesta, ținând cont de starea vremii, au fost circa 10.000 de oameni pe parcursul întregii zile”, ne-a spus Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău.

Fiind un eveniment de amploare la care au venit foarte mulți oameni, localnicii din Copălău au încercat să profite de ocazie și să-și comercializeze usturoiul și celelalte produse pe care le au.

Articolul precedentCod galben de ploi pentru judeţul Botoşani
Articolul următorLocuri de muncă disponibile în judeţ