Cei care încasează venitul minim garantat vor munci în cimitire

0
55

Beneficiarii de venit minim garantat vor fi implicaţi în acest an şi în activităţi de salubrizare a cimitirelor Pacea şi Eternitatea. Măsura a fost luată la iniţiativa viceprimarului Cosmin Andrei care consideră că este nevoie de o întreţinere mai bună a celor două cimitire. „Motivarea conducerii Urban Serv a fost lipsa personalului pentru menţinerea acestor cimitire la un nivel corespunzător, cel puţin din punct de vedere al curăţeniei. Completând această listă cu locurile unde se poate presta muncă în folosul comunităţii şi cu aceste două cimitire, voi face prin dispoziţie repartizări şi pentru Pacea şi Eternitatea, în 2019. Am trecut un număr consistent de ore şi voi merge personal să verific dacă au întreţinut mormintele care nu au aparţinători, dacă aleile au fost măturate şi sunt menţinute în mod corespunzător, dacă este toaletată vegetaţia, dacă au strâns resturile de lumânări etc”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, numărul insuficient de angajaţi de la cimitire ar fi putut fi completat printr-o suplimentare a posturilor pe acest sector, dar asta ar fi condus obligatoriu la majorarea concesiunii şi nu toată lumea ar fi privit cu ochi buni această măsură. „Aceste costuri pe care noi le transferăm nu se răsfrâng asupra taxelor şi impozitelor, sau asupra costurilor primăriei. Avem această muncă în folosul comunităţii pe care nu trebuie să o remunerăm. Activităţile vor fi prestate de beneficiarii de ajutor social, sau de cei care trebuie să muncească în folosul comunităţii, în urma unor decizii ale instanţelor. Până acum, cei mai mulţi au fost direcţionaţi către Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, însă am constatat că este nevoie de forţă de muncă suplimentară şi în cimitire”, a mai explicat Cosmin Andrei.

Acesta a dat asigurări că va urmări şi activitatea Urban Serv pentru că administrarea cimitirelor este una dintre principalele activităţi ale societăţii unde Consiliul Municipal este acţionar majoritar. „E sarcina lor principală, dar tocmai pentru a veni în sprijinul lor, fără să mărim taxele pe concesiuni, doresc suplimentarea numărului persoanelor care se ocupă de cele două cimitire. Am în vedere la realizarea bugetului pe 2019 şi suplimentarea sumelor pentru asfaltarea aleilor secundare din cimitirele Pacea şi Eternitatea”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Repartizarea beneficiarilor de venit minim garantat la muncă în cimitire este o măsură care va fi bine primită de botoşănenii care nu de puţine ori s-au declarat nemulţumiţi de jungla care se instalează în cimitire, din cauza vegetaţiei care invadează mormintele de care nu mai are grijă nimeni, dar şi de deşeurile aruncate la întâmplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.