Municipiul Botoșani va primir statutul de membru Open and Agile Smart Cities (OASC). Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi Ioan Lungu, primarul Sucevei, la a IV-a ediție a Forumului de Protecție a Infrastructurilor Critice (Critical Infrastructure Protection Forum). Forumul are loc la Palatul Parlamentului, în perioada 25 – 29 martie şi va fi cadrul în care oraşele Botoşani, Iaşi şi Suceava vor primi statutul de membru al  (OASC), o rețea internațională de orașe și comunități. Misiunea OASC este de a uni orașele pentru a crea o piață deschisă a orașelor inteligente, bazată pe nevoile orașelor și comunităților. Cele trei municipii din zona Moldovei sunt primele din România care aderă la rețeaua OASC. La eveniment vor participa şi Davor Meeserman, directorul executiv al Open & Agile Smart Cities şi Carmen Elena Cîrnu, vicepreședinte al Consiliului științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București. Potrivit conducerii primăriei, această reuniune la nivel înalt va pune bazele unei cooperări internaționale între orașele din România și cele din străinătate pentru a avansa tranziția digitală a orașelor și comunităților bazate pe ”Mecanisme deschise, minime și interoperabile”, așa-numitele mecanisme minime de interoperabilitate MIM OASC.

”OASC este o asociație independentă care funcționează pe lângă Comisia Europeană și care are drept țintă să dezvolte din punct de vedere inteligent orașele pe bază de digitalizare și progres tehnic. Sunt onorat că alături de Suceava și Iași, suntem primii din România care vom intra în această rețea digitală de orașe și comunități. Acest lucru ne va oferi prilejul să progresăm și în această direcție, scopul nostru fiind acela de a oferi cât mai multe facilități cetățenilor municipiului”, a declarat Cătălin Flutur.

Edilul a adăugat că implementarea MIM-urilor OASC va permite orașelor și comunităților să folosească platforme interoperabile pentru a schimba și structura date, servicii și soluții între orașele din România, dar și cu rețeaua internațională de peste 100 de orașe membre OASC.

Articolul precedentLiceul Petru Rareș va fi reabilitat
Articolul următorControale la trei școli din județ