Reprezentanţii societăţii Locativa au revizuit cererile primite din partea chiriaşilor care vor să cumpere apartamentele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Măsura a fost impusă de faptul că regulamentul vizând vânzarea acestor locuinţe se află în dezbatere publică şi va aprobat de Consiliul Municipal în luna martie. „Erau cereri duble, că unii chiriaşi aşa au dorit să procedeze, iar alţii nici nu mai sunt chiriaşii noştri, au renunţat la locuinţe. La această dată avem 163 de cereri din toate cartierele”, a declarat Florinel Gornea, directorul societăţii Locativa.

Preţul de vânzare este cel stabilit anul trecut, respectiv 1600 de lei metru pătrat arie desfăşurată.

Persoanele interesate de procedura de vânzare a apartamentelor ANL au posibilitatea să depună propuneri sau amendamente, în scris, la primărie, până pe 6 martie.

Municipalitatea a asigurat fonduri pentru realizarea cărţilor funciare pentru blocurile ANL de pe Aleea Călugăreni, blocurile O4 şi H4 din zona centrală a oraşului. În bugetul local pe acest an vor fi prinse fonduri pentru continuarea procedurilor preliminare vânzării propriu zise.

De vânzarea locuinţelor ANL se vorbeşte de câţiva ani. Vânzarea locuinţelor a fost cerută cu insistenţă de către unii chiriaşi, începând cu anul 2017, când chiriile au fost majorate, fiind raportate la veniturile chiriaşilor.

Municipalitatea botoşăneană are contracte cu 631 de chiriaşi care locuiesc în apartamente ANL. Potrivit ultimelor  calcule, preţul la locuinţele ANL pleacă de la 22.000 de euro şi ajunge la aproximativ 50.000 de euro, la apartamentele cu patru camere. Fondurile încasate din vânzarea locuinţelor vor fi virate la ANL, în vederea construirii de noi locuinţe.

Articolul precedentPensionari interesați de biletele de tratament
Articolul următorBRĂEȘTI. Accident cu două persoane încarcerate FOTO