Guvernul maghiar va investi peste 15 milioane de euro în orașul Sf. Gheorghe unde deja s-a realizat o bază de pregătire și s-a început construcția unui stadion cu o capacitate de aproximativ 8000 de locuri.

Investiția este realizată la marginea orașului Sf. Gheorghe unde mai este construită o sală polivalentă cu aproximativ 2000 de locuri. După finalizarea stadionului, se intenționează unui stadion de atletism și a unui patinoar.

Lucrările la noul stadion au început în primăvara acestui an și au termen de finalizare octombrie 2020. Laszlo Dioszegy, patronul clubului Sepsi Sf. Gheorghe, spune că investiția în baza de antrenament și noul stadion depășește 15 milioane de euro, iar banii sunt alocați de guvernul de la Budapesta, în baza unui proiect depus.

„E un stadion mic și cochet, de 8000 de locuri, un stadion acoperit integral și un stadion cu patru euro stele. Poate să joace inclusiv naționala, dacă jucăm cu Malta sau Feroe. Dacă jucăm cu Spania sau Germania, nu o să vină la Sf. Gheorghe pentru că 8000 de locuri e foarte puțin. Am început anul acesta să lucrăm la stadion iar anul viitor în octombrie, teoretic ar trebui să fie gata. Până acum s-au investit în jur de 3 milioane de euro dar o să se ducă la peste 15 milioane de euro când o să fie gata stadion. Banii sunt de la guvernul Ungariei, despre care s-a vorbit așa de mult și am fost așa de mult acuzați că noi băgăm banii în echipa mare. Uite că nu e așa. Noi băgăm în infrastructură și o să avem o infrastructură foarte frumoasă”, ne-a spus Laszlo Dioszegy, patronul clubului Sepsi Sf. Gheorghe.

Academie cu 400 de copii

Clubul Sepsi Sf. Gheorghe are în momentul de față o academie cu peste 400 de copii. Attila Hadnagy, directorul sportiv al clubului Sepsi Sf. Gheorghe, este cel care s-a implicat pentru dezvoltarea acestei academii. Când a agățat ghetele în cui și și-a luat în serios rolul de conducător, la academie erau puțin peste 100 de copii. Acum sunt peste 400 de copii, începând de la vârsta de 7 ani, care sunt antrenați de foști jucători de Liga 1.

„Avem peste 400 de copii. Avem de la U7 și până la U19. Avem antrenori pricepuți pentru academie. Avem o bază foarte bună cu două terenuri de iarbă și unul sintetic. Acești copii au toate condițiile să devină fotbaliști”, ne-a spus Attila Hadnagy.