Anul școlar s-ar putea prelungi dacă greva va dura prea mult

0
55

Ligia Deca a susținut o declarație de presă în care a precizat că elevii vor beneficia de posibilitatea de prelungire a cursurilor și a calendarelor de evaluări, adăugând că momentan, calendarul pentru Bacalaureat rămâne neschimbat.

“Termenul pentru încheierea mediilor pentru clasa a XII-a și clasa a XIII-a este de 2 iunie. În cazul în care va fi nevoie, vom prelungi acest termen în așa fel încât toți copiii să aibă situația școlară încheiată. Niciun elev nu va rămâne cu situația școlară neîncheiată. Niciun elev nu va rămâne fără posibilitatea de a susține examenul, fie Evaluarea națională, fie examenul de Bacalaureat”, a spus ministrul Educației.

Ligia Deca a fost întrebată de jurnaliști “pe ce se bazează” când afirmă că niciun elev nu va rămâne fără examenele susținute: “Este evident că dacă conflictul se va prelungi, vom avea această posibilitate de prelungire a cursurilor și de reprogramare a calendarelor de evaluări. Niciun elev nu va ajunge în situația în care să nu-și dea examenele de final de gimnaziu sau de liceu”.  

Referitor la elevii care vor să meargă la facultăți în străinătate, ministrul susține că va lua legătura cu reprezentanții sistemelor educaționale din alte țări, “pentru a explica situația și pentru a încerca să-i ajutăm pe cei care au nevoie de un timp suplimentar pentru a putea depune documentele necesare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.