O anchetă a început la Școala Cristinești după ce săptămâna trecută, elev în vârstă de 11 ani a ajuns la spital. Părinții minorului au afirmat că autorul agresiunii fizice este profesorul de Religie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani spun că ancheta este făcută de conducerea școlii și că sancțiunea poate merge până la desfacerea contractului de muncă a profesorului de religie.

„Școala Cristinești, în calitate de angajator, va efectua o cercetare disciplinară și tot ea va stabili eventualele măsuri  sau sancțiuni ce se impun a fi luate. Inspectoratul Școlar Județean va monitoriza derularea anchetei și eventual va interveni dacă măsurile impuse de Consiliul de Administrație al unității de învățământ nu respectă legislația în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresiunii fizice, domnul profesor nu are nicio scuză. Sancțiunile pot merge de la avertisment, diminuarea salariului pe o perioadă determinată și până la încetarea raporturilor de muncă”, a precizat Ciprian Manolache, purtator de cuvânt IȘJ Botoșani.

Articolul precedentIncendiu în comuna Brăești. O femeie a ajuns la spital
Articolul următorPeste 3000 de copii înscriși în clasa pregătitoare