Amenzi în valoare de 1,2 milioane lei în zona gărilor

0
57

În perioada 06-07 februarie 2020, Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, la nivel național, o serie de acțiuni de control care au  vizat condițiile de  transport pe căile ferate, precum și serviciile de alimentație oferite consumatorilor în zona gărilor.

Au fost verificați 398 operatori economici care prestează servicii în domeniul transportului feroviar de călători și operatori economici care îșidesfășoară activitatea în incinta sau în apropierea gărilor, constatându-se 295 de abateri.

Ca urmare a deficientelor constatate, organele de control au dispus oprirea temporara de la comercializare a 549 kg produse alimentare în valoare de  3.959lei și de produse nealimentare în valoare de 841 lei, oprirea definitivă și scoaterea de la comercializare a cantității de 284 kg produse alimentare în valoare de 4.211 lei și de produse nealimentare în valoare de 875 lei, produse posibil periculoase pentru consumatori; aplicarea de 372 sancțiuni contravenționale, constând în 167 avertismente și 205 amenzi contravenționale însumând 1.213.500 lei, pentru încălcarea reglementarilor privind protecția consumatorilor. Au fost dispuse 10 măsuri de oprire temporara a prestării serviciului.

„Respectul operatorilor economici pentru consumatori, pentru drepturile acestora trebuie să fie prioritar. Lipsa apei potabile, condițiile de transport improprii, a mizeriei din vagoane, a lipsei căldurii, lipsa scaunelor în zonele de așteptare a trenurilor nu trebuie să mai existe în România. În perioada următoare, ANPC în colaborare cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor vor verifica permanent situația din trenuri și gări, ca astfel de cazuri să fie din ce în ce mai izolate și săputem beneficia de condiții de transport civilizate, la nivel european.”, a declarat EduardtCozminschi, Președintele ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.