În această dimineaţă, Poliţia Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, a desfășurat o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în zona staţiilor CFR.

Timp de 4 ore, peste 1.400 de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică au efectuat controale în 324 de staţii de cale ferată.

S-au urmărit depistarea călătorilor frauduloşi, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerşetorie şi comerţ ambulant precum şi descurajarea oricăror fapte ilegale.

În județul Botoșani au fost verificate 6 stații CFR. Cu ocazia acțiunii, polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Botoșani au legitimat 21 de persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 1.500 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Botoșani, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, au controlat 24 de autovehicule și au aplicat 38 de sancțiuni contravenținale, valoarea acestora depășind suma de 5.500 de lei.