Autoritățile locale ezită să demareze activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar deoarece ar stârni nemulțumirea botoșănenilor.

Viceprimarul Cosmin Andrei spune că societatea Eltrans încă nu este pregătită să ridice un număr mai mare de mașini și ar mai trebui personal angajat.

„Nu facem ridicarea mașinilor parcate neregulamentar tot din cauza faptului că Eltrans nu s-a mobilizat și nu și-a realizat structura de personal. Suntem într-un dialog cu dumnealor dar lucrurile merg destul de greu deoarece asta este o activitate secundară iar ei se concentrează mai mult pe transportul public. Așteptăm semnalul de la societatea Eltrans. În momentul în care va fi pregătită cu personalul 24 de ore din 24, noi suntem dispuși să demarăm această acțiune. Pe zona de parcări, lucrurile funcționează bine”, a spus Cosmin Andrei.

În replică, șeful Eltrans spune că are un spațiu amenajat pentru parcarea câtorva mașini dar nu a primit nicio solicitare de la Poliția Locală. Mai mult, el a precizat că Eltrans doar prestează un serviciu în baza unei decizii a Poliției Locale sau Rutiere.

„Există posibilitatea tehnică de a ridica. Pe măsura implementării mai serioase a acestui serviciu, vom angaja și personalul necesar. Ne trebuie personal 24 de ore din 24. Dacă Poliția Locală ne solicită pentru o mașină parcată neregulamentar sau care obstrucționează intrarea într-o instituție, putem face acest serviciu. Până în momentul de față nu am avut nicio solicitare”, a precizat Victor Ivănescu.