O femeie a sunat ieri la 112 și a spus că „bărbatul vrea să o omoare”, fără a da alte detalii despre locul în care se află sau despre identitatea sa. La reapelarea numărului de telefon s-a constatat faptul că acesta este închis.

Polițiștii botoșăneni au demarat o anchetă iar astăzi a fost găsită femeia care a sunat la 112.  Ea are 52 de ani și este comuna Lunca, judeţul Botoşani.

Aceasta a declarat faptul că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a efectuat apelul la 112, în urma unui conflict avut cu soţul său, generat pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Mai mult, ea a spus că a încercat să-și intimideze partenerul de viaţă, crezând că astfel bărbatul va renunţa la dispută.

Totodată, a precizat faptul că în urma efectuării apelului şi-a închis telefonul mobil pentru a nu fi identificată de către organele de poliţie şi, ulterior, sancţionată de către acestea.

Pentru identificarea apelantei, au fost dispuse metode speciale de supraveghere şi cercetare, fiind angrenaţi în această activitate poliţişti din cadrul Biroului de Analiză a Informaţiei, Serviciului de Operaţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Oraşului Flămânzi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni şi nr. 8 Flămânzi.

Femeia de 52 de ani a fost sancţionată contravenţional conform OUG 32/2008 cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.